Почетна / Актуелно / Конференција министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре

  • Уредник
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Nema tagova

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре као ресорно министарство које врши надзор над применом Закона о озакоњењу објеката, 18. новембра 2016. у згради Владе Републике Србије одржало је Конференцију на којој су били представљени резултати и досадашњи ефекти спровођења озакоњења на територији целе Србије.

Том приликом су истакнути представници локалних самоуправа код којих је реализација применутог Закона на највишем нивоу. Представлјене су општине, градови код којих је завршен попис нелегално изграђених објеката, уз похвалу за изузетно залагање и схватања озбилјности поставлјеног задатка.

Госпођа Зорана Михајловић, Министарка у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре још једанпут је подсетила и обавестила јавност да ће се у наредном периоду обезбедити за потребе пописа и издавања решења додатни број лјуди, које ће локалне самоуправе упослити док се озакоњење не заврши.

План Владе и ресорног Министарства је да се за време мандата ове Владе заврши попис, издавање решења и сви нелегално изграђени објекти пређу у легалне токове како би и званично власници објеката били евидентирани и стварни власници своје имовине. Конференције ће се одржавати двомесечно, како би јавност била упозната са степеном завршетка послова.

 

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE