Početna / Aktuelno / Konferencija ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

  • Urednik
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Nema tagova

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture kao resorno ministarstvo koje vrši nadzor nad primenom Zakona o ozakonjenju objekata, 18. novembra 2016. u zgradi Vlade Republike Srbije održalo je Konferenciju na kojoj su bili predstavljeni rezultati i dosadašnji efekti sprovođenja ozakonjenja na teritoriji cele Srbije.

Tom prilikom su istaknuti predstavnici lokalnih samouprava kod kojih je realizacija primenutog Zakona na najvišem nivou. Predstavljene su opštine, gradovi kod kojih je završen popis nelegalno izgrađenih objekata, uz pohvalu za izuzetno zalaganje i shvatanja ozbiljnosti postavljenog zadatka.

Gospođa Zorana Mihajlović, Ministarka u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture još jedanput je podsetila i obavestila javnost da će se u narednom periodu obezbediti za potrebe popisa i izdavanja rešenja dodatni broj ljudi, koje će lokalne samouprave uposliti dok se ozakonjenje ne završi.

Plan Vlade i resornog Ministarstva je da se za vreme mandata ove Vlade završi popis, izdavanje rešenja i svi nelegalno izgrađeni objekti pređu u legalne tokove kako bi i zvanično vlasnici objekata bili evidentirani i stvarni vlasnici svoje imovine. Konferencije će se održavati dvomesečno, kako bi javnost bila upoznata sa stepenom završetka poslova.

 

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE