Почетна / Обавештења / Редовна седница окружног штаба за ванредне ситуације

  • Уредник
  • 33 Views
  • 0 komentara
  • Nema tagova

 

Дана 14.11.2016. године у просторијама Пиротског управног округа одржана је Седница Окружног штаба за ванредне ситуације са темом: Стање спремности и припрема субјеката за наилазећи зимски период на територији Пиротског округа.

Седница је одржана у проширеном саставу. После поднетих извештаја од стране општинских и градског штаба за ВС, као и надлежних институција на подручју округа по дневном реду, донети су следећи закључци:

  1. Спремност зимских служби на подручју Пиротског округа је на задовољавајућем нивоу за предстојећи период (што значи да су службе опремљене људством, неопходном механизацијом и имају довољне количине залиха соли и других агрегата).
  2. Што се тиче збрињавања становништва са аспекта здравствене заштите, Општа болница Пирот и домови здравља са подручја округа спремни су у погледу људства, техничке опремљености и залиха лекова, као и адекватне хоспитализације.
  3. Организација Црвеног крста спремно дочекује зимску сезону што се тиче угроженог становништва, корисника народне кухиње.
  4. ПУ Пирот, Војска Србије и припадници ватрогасно – спасилачке чете су такође спремни за надолазећи период.

Што се тиче виталних, јавних и инфраструктурних система на подручју Пиротског округа, очекује се несметани рад у надолазећем зимском периоду.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE