Početna / Vesti / Zakon o informacionoj bezbednosti

  • Urednik
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Dragana Tončić - načelnik - Pirotski upravni okrug - Dragana Tončić - načelnik - Pirotski upravni okrug -

31. oktobra 2016. u Privrednoj komori Beograd održan je radni sastanak sa predstavnicima Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i predstavnicima civilnog, privrednog sektora, lokalnim samoupravama i stručnjacima u oblasti vezano za Zakon o informacionoj bezbednosti.

Skup je otvorila Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić. Prezenteri Nacrta zakona o informacionoj bezbednosti su bili eminentni stručnjaci koji su radili na implementaciji navedenog zakona. Kako Nacrt zakona sadrži 36 članova, taksativno su nabrojani svi članovi sa kompleksnim opisom i prezentacijom svakog od njih.

Kako se ovim zakonom uređuju mere zaštite od bezbedonosnih rizika u informaciono –komunikacionim sistemima, velika je odgovornost pravnih lica prilikom upravljanja i korišćenja informaciono – komunikacionih sistema, pa se određuju nadležni organi za sprovođenje mere zaštite, koordinaciju između članica zaštite i praćenje pravilne primene propisanih mera zaštite.

Prezentaciji je prisustvovala i načelnica Pirotskog upravnog okruga Dragana Tončić.

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE