Почетна / Вести / Састанак у Нишавском управном округу са делегацијом из Русије

  • Уредник
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Nema tagova

Удружење козачких привредника и представници руске делегације из Ростова на Дону, у четвртак, 21. октобра били су гости Нишавског управног округа.

Састанку је присуствовала и начелница Пиротског управног округа, Драгана Тончић са привредницима и предузетницима. Циљ посете био је повезивање руских и српских пољопривредних произвођача, како би се поспешила производња, а уједно и повећао извоз домаћих производа. Овим путем им је презонтована могућност инвестирања у наша два округа, где су се Руси изјаснили да је циљ њихове посете приближавање браће Козака српском народу и прављење економске основе за сарадњу са нашим привредницима.

Они од нас очекују комерцијалне понуде преведене на руски језик у електронској форми, које ће онда они моћи да презентују руским инвеститорима. Како су први пут гости у нашем крају, изразили су задовољство посетом која би поред привредног значаја требало да има и културолошки значај два веома блиска народа. У овом тренутку, примарно интересовање је на пољопривреди и пољопривредним производима и потенцијалима. Наравно, присутна је и заинтересованост за наше бање, што би у многоме покренуло и туризам.

Делегација пословних козака нуди своја удружења у Србији, као конекцију за будућу привредну сарадњу. Козаци су хришћани који поштују традицију и раде за добробит Русије.

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE