Početna / Vesti / Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Pirotu

  • Urednik
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Nema tagova

19. oktobra grad Pirot bio je domaćin Ministru prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, gospodinu Mladenu Šarčeviću sa saradnicima. U delegaciji su bili i predstavnici školske uprave Niš i načelnik Školske uprave Niš, Dragan Gejo.

U svečanoj sali pirotske Gimnazije održan je sastanak sa direktorima svih osnovnih i srednjih škola, kao i predškolskih ustanova u okrugu. Direktori su uzeli aktivno učešće u diskusiji sa Ministrom, koji ih je podsetio na korake koji ih očekuju u reformi školskog sistema, za koju će biti potrebno mnogo vremena i odricanja kako bi se približili svetskim trendovima.

Specijalizovana srednja Mlekarska škola posle sastanka ugostila je Ministra sa delegacijom i na čelu sa direktorom ove škole i nastavničkim kolektivom upoznala ih sa svim specifičnostima škole u načinu proizvodnje sira i kačkavalja koji su lokalni brend. Vidno zadovoljan, pohvalio je lokalnu samoupravu koja izuzetno vodi računa o svom školstvu, naročito o ovoj školi sa obrazovno – proizvodnim kapacitetima. Takođe, zadovoljstvo je izraženo i u pružanju pune pažnje razvoju sporta među školskom omladinom.

Grad Pirot je dobio Školsku olimpijadu, koja će se održati 2020., za šta će se grad dodatno spremiti i izdvojiti sredstva. Optimizam ljudi i međusobna saradnja su primer i model za celu Srbiju, bila je još jedna od pohvala gospodina Šarčevića. Sve predškolske ustanove, osnovne i srednje škole rade bez problema u pogledu blokada ručuna ili neplaćenih obaveza.

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE