Почетна / Вести / Министар просвете, науке и технолошког развоја у Пироту

  • Уредник
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Nema tagova

19. октобра град Пирот био је домаћин Министру просвете, науке и технолошког развоја, господину Младену Шарчевићу са сарадницима. У делегацији су били и представници школске управе Ниш и начелник Школске управе Ниш, Драган Гејо.

У свечаној сали пиротске Гимназије одржан је састанак са директорима свих основних и средњих школа, као и предшколских установа у округу. Директори су узели активно учешће у дискусији са Министром, који их је подсетио на кораке који их очекују у реформи школског система, за коју ће бити потребно много времена и одрицања како би се приближили светским трендовима.

Специјализована средња Млекарска школа после састанка угостила је Министра са делегацијом и на челу са директором ове школе и наставничким колективом упознала их са свим специфичностима школе у начину производње сира и качкаваља који су локални бренд. Видно задовољан, похвалио је локалну самоуправу која изузетно води рачуна о свом школству, нарочито о овој школи са образовно – производним капацитетима. Такође, задовољство је изражено и у пружању пуне пажње развоју спорта међу школском омладином.

Град Пирот је добио Школску олимпијаду, која ће се одржати 2020., за шта ће се град додатно спремити и издвојити средства. Оптимизам људи и међусобна сарадња су пример и модел за целу Србију, била је још једна од похвала господина Шарчевића. Све предшколске установе, основне и средње школе раде без проблема у погледу блокада ручуна или неплаћених обавеза.

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE