Početna / Vesti / Poseta Miluna Trivunca kompaniji Tigar AD

  • Urednik
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Nema tagova

16. oktobra 2016. Državni sekretar u Ministarstvu privrede, gospodin Milun Trivunac i pomoćnica za investicije i infrastrukturne projekte u istom ministarstvu, gospođa Biljana Žarković posetili su kompaniju „Tigar“ a.d. i obavili razgovore sa čelnim ljudima kompanije. Načelnica Pirotskog upravnog okruga, Dragana Tončić bila je u pratnji delegacije, kao i narodni poslanik Radmilo Kostić.

Kako je Vlada Republike Srbije donela 13. septembra zaključak o konverziji duga, kroz preporuku poreskim organima, Agenciji za osiguranje depozita i ostalim poveriocima koji se nalaze pod državnom kontrolom da svoja potraživanja konvertuju u kapital predstavlja najbolji dokaz da je država Srbija i Vlada spremna da pomognu ovom gigantu. Kompanija „Tigar“ je dokazala da može ekonomski da opstane i tržišno posluje, pa je u ovom trenutku ovo bio i najispravniji potez, gde će Republika Srbija posle završene konverzije biti većinski vlasnik „Tigra“. Menadžment je izrazio zadovoljstvo i zahvalnost zbog svih preduzetih aktivnosti države. Faza konverzije duga bila je i predviđena UPPR-om, što ujedno predstavlja prelomnu tačku opstanka i stabilizacije kompanije. Na ovaj način su i akcionari, poverioci i radnici dobili dobar signal, što u ovom trenutku ima presudni značaj.

Posle obavljenih razgovora, gosti su u pratnji domaćina obišli novi pogon za proizvodnju belih i obojenih smesa, valjaru, koju je ova firma napravila iz sopstvenih sredstava bez dinara zaduživanja. Delegacija je zatim posetila Slobodnu zonu Pirot koja posluje u sastavu kompanije „Tigar“a.d., gde su se upoznali sa potencijalima Zone i statusom projekta Logistički centar Pirot.

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE