Početna / Vesti / Savet okruga

Savet okruga
07
okt
2016
  • Urednik
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Nema tagova

U prostorijama Pirotskog upravnog okruga, 07. oktobra održana je sednica Saveta okruga.

Dnevni red sednice je bio sledeći:

1. Usvajanje Poslovnika o radu Saveta Pirotskog upravnog okruga,

2. Kontrola nelegalnog prometa duvana i duvanskih proizvoda koja se obavlja na javnim površinama u jedinicama lokalne samouprave,

3. Primena i realizacija Zakona o ozakonjenju i e-uprava,

4. Saradnja republičkih inspekcijskih službi sa lokalnim samoupravama,

5. Razno.

Na sednici su bili prisutni predsednici opština, zamenici i pomoćnica grada Pirota, a sednicom je predsedavala načelnica Dragana Tončić. Po dnevnom redu, počevši od prve tačke, usvojen je novi Poslovnik o radu. S obzirom da je do promene u nazivu opštine Pirot došlo prelaskom u grad Pirot, korigovan je poslovnik samo u tačkama gde se opština pominje, a ujedno je i usvojen zapisnik sa predhodnog saveta.

Vlada Republike Srbije obrazovala je Radnu grupu za borbu protiv krijumčarenja duvana. Zadatak te grupe je da koordinira rad svih nadležnih subjekata i o rezultatima rada izveštava premijera, gosp. Aleksandra Vučića. Zaključak je da načelnici okruga, saglasno sa svojim ovlašćenjima i nadležnostima dobijaju na mesečnom nivou zapisnike komunalnih inspekcija o radu na terenu.

Načelnica je prisutne upoznala sa zaključcima donetim na javnoj raspravi koja je vođena 19. septembra 2016. u Pčinjskom upravnom okrugu, sa predstavnicima lokalne samouprave Pirotskog, Jablaničkog i Pčinjskog upravnog okruga sa Državnim sekretarom gosp. Aleksandrom Damjanović iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Radni sastanak je za temu imao Zakon o ozakonjenju i uvođenje e-uprave u lokalnu samoupravu, konkretnu primenu i dosadašnje rezultate.

Posle obavljenog kolegijuma sa republičkim inspektorima, načelnica je prenela zapažanja i preporuke svim lokalnim samoupravama, kako bi rad inspekcijskih službi bio zadovoljavajući.

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE