Početna / Vesti / Dan opštine Dimitrovgrad i slave Roždenstvo Presvete Bogorodice

  • Urednik
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Nema tagova

Građani opštine Dimitrovgrad u Pirotskom upravnom okrugu, 21.septembra obeležili su dan opštine i slavu Roždenstvo Presvete Bogorodice.

U crkvi Roždenstvo Presvete Bogorodice održana je liturgija, a kasnije su prošle i litije ulicama Dimitrovgrada. Po obavljenom prijemu kod predsednika opštine, gosp. Vladice Dimitrova održana je svečana sednica u sali Centra za kulturu.

Na svečanoj sednici, tradicionalno, uručena su priznanja i nagrade najistaknutijim pojedincima, građanima opštine u ovoj godini. Svečanost je otvorio predsednik SO Dimitrovgrad, Đorđe Dimov, a zatim su posle uvodne reči predsednika opštine govornicu zauzeli gosti iz Bugarske i Srbije koji su na najsrdačniji način čestitali ovaj praznik.

Ambasador Japana, gospodin Đuići Takahara bio je počasni gost i posle svečane sednice, predsedniku opštine uručio poklon japanske ambasade u vidu kamiona smečare.

Dani opštine Dimitrovgrad završavaju se u petak, 23. septembra, a program dešavanja je i ovoga puta izuzetno sadržajan i zanimljiv.

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE