Почетна / Вести / Састанак представника Пиротског, Јабланичког и Пчињског управног округа о спровођењу закона о озакоњењу

  • Уредник
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Nema tagova

Представници локалних самоуправа, општина и градова ова три округа, састали су се 19. септембра у Врању, са представницима Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Тема састанка био је закон о озакоњењу објеката који је ступио на снагу 27. новембра 2015., са јасним циљем да се највећи број објеката који су изграђени супротно закону, врати у легалне токове. Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре је министарство које врши надзор над применом овог Закона, а који је донет у јавном интересу, па је самим тим и заинтересовано у потпуности за анализу досадашњег рада надлежних служби при локалним самоуправама.

Државни секретар у овом министарству, госпођа Александра Дамјановић, водила је дискусију, где је предочила да све пропусте у раду грађевинске инспекције прати Министарство, наравно, са ангажовањем за решењем кроз једну свеобухватну акцију.

Акценат је био на највећи број нелегално изграђених објеката који су породично – стамбени објекти и станови у стамбено – пословним зградама за колективно становање, па је самим тим и број поднетих захтева за овакве објекте и највећи. На тај начин је и ово циљна група, са захтевима за приоритетно решење.

Дискусија присутних је била врло конструктивна, у смислу решавања недоумица око примене Закона о озакоњењу на практичним примерима, а све у циљу уједначавања управне праксе и убрзања рада на поднетим предметима.

Трочасовна дискусија завршена је констатацијом да се примена Закона мора интезивирати, а да је конекција са Министарством отворена и неопходна за успешно решавање свих недоумица из праксе.

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE