Почетна / Саопштења / Закључци са седнице ОКШВС

  • Уредник
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Nema tagova

САОПШТЕЊЕ

Дана 12.10.2022. године са почетком у 12.00 часова у сали Пиротског управног округа одржана је редовна седница Окружног штаба за Ванредне ситуације на којој су донети следећи закључци:

1. Усвојен је Предлог Плана рада Окружног штаба за ванредне ситуације Пиротског управног округа за 2023. годину.

2. Извршена је Анализа реализованих активности у предузимању превентивних и оперативних мера заштите у случају поплава. У том смислу идентификована су сва критична места на нивоу округа и по потреби је дефинисана динамика радова на смањењу ризика на истим.

3. Спремност зимских служби за одржавање путних праваца на подручју Пиротског округа је на задовољавајућем нивоу (службе су опремљене људством, неопходном механизацијом и имају довољне количине залихе соли и других агрегата).

4. Што се тиче збрињавања становништва са аспекта здравствене заштите, Општа болница Пирот и Домови здравља са подручја округа су спремни у погледу људства, техничке опремљености и залиха лекова.

5. Организација Црвеног крста спремно дочекује зимску сезону (располаже довољним количинама пакета основних намирница за помоћ угроженом становништву).

6. Витални инфраструктурни системи несметано раде и спремни су за наредни период.

7. За потребе реаговања у ванредним ситуацијама локалне самоуправе су предвиделе адекватна буџетска средства.

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE