Početna / Vesti / Pirotski upravni okrug dobio nove inspektore

  • Urednik
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Nema tagova

Na teritoriji Pirotskog upravnog okruga radi 34 inspektora. Prvi put Pirot ima inspektora drumskog saobraćaja koji je upravo počeo da radi. Zaposlena su još dva nova tržišna inspektora i inspektor rada a uskoro počinju sa radom i dva nova sanitarna inspektora – jedan u Pirotu i jedan za područje Bele Palanke.

Načelnica Pirotskog upravnog okruga Dragana Tončić podseća da je Koordinaciona komisija koja radi pri Vladi Republike Srbije je još 2017. donela odluku o prijemu novih kadrova  s obzirom da je starosna struktura inspektora na teritoriji cele Srbije pa tako i u našem Okrugu preko 55 godina starosti ali  da  zbog epidemije taj plan nije realizovan.

Načelnica kaže da su građani upoznati sa svojim pravima i radom inspekcijskih službi koje pored rada na terenu imaju i savetodavnu ulogu. Predstavke građana stižu svakodneno a one koje se odnose na pitanja ili probleme iz oblasti ministarstava kojih u Pirotu nema upućuju se u najbliži regionalni centar a to je Nišavski upravni okrug gde nadležni inspektori u zakonskom roku rešavaju predstavke.

Načelnica Dragana Tončić kaže da će u narednom periodu Pirotski upravi okrug ostati bez jednog poljoprivrednog inspektora koji odlazi u penziju i bez jedinog turističkog inspektora u okrugu. Do popunjavanja ovih mesta predstavke građana iz ovih oblasti rešavaće inspektori u Nišu.

Vest preuzeta sa portala Pirotske Vesti

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE