Почетна / Вести / Пиротски управни округ добио нове инспекторе

  • Уредник
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Nema tagova

На територији Пиротског управног округа ради 34 инспектора. Први пут Пирот има инспектора друмског саобраћаја који је управо почео да ради. Запослена су још два нова тржишна инспектора и инспектор рада а ускоро почињу са радом и два нова санитарна инспектора – један у Пироту и један за подручје Беле Паланке.

Начелница Пиротског управног округа Драгана Тончић подсећа да је Координациона комисија која ради при Влади Републике Србије је још 2017. донела одлуку о пријему нових кадрова  с обзиром да је старосна структура инспектора на територији целе Србије па тако и у нашем Округу преко 55 година старости али  да  због епидемије тај план није реализован.

Начелница каже да су грађани упознати са својим правима и радом инспекцијских служби које поред рада на терену имају и саветодавну улогу. Представке грађана стижу свакоднено а оне које се односе на питања или проблеме из области министарстава којих у Пироту нема упућују се у најближи регионални центар а то је Нишавски управни округ где надлежни инспектори у законском року решавају представке.

Начелница Драгана Тончић каже да ће у наредном периоду Пиротски управи округ остати без једног пољопривредног инспектора који одлази у пензију и без јединог туристичког инспектора у округу. До попуњавања ових места представке грађана из ових области решаваће инспектори у Нишу.

Вест преузета са портала Пиротске Вести

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE