Почетна / Вести / Гасна интерконекција Србија – Бугарска

  • Уредник
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Nema tagova

На месту где се гради главна мерно регулациона станица интерконекције Србија – Бугарска, састали су се министарка рударства и енегетике Зорана Михајловић, Њ.Е. Емануел Жофре шеф Делегације ЕУ у Србији, начелница Пиротског округа Драгана Тончић и градоначелник Пирота Владан Васић са пројектантима, извођачима радова и надзором.

Пројекта планиран још давне 2015. године сада се реализује. Присуствовали смо у фебруару месецу почетку радова на гасоводу у Димитровграду, а уз поштовање динамике послова овај за нас изузетно важан пројекта би требало да буде завршен у октобру 2023. године.

Данас када је диверзификација извора снабдевања постала приоритет и проблем број један у свету, у овом тренутку је гасна интерконекција и снабдевање крајњих потрошача природним гасом веома битна, како за привреду нашег округа, тако и за индивидуална домаћинства која ће користити овај енергент.

Пројекат вредан 85,5 милиона еура је велики пројекат јер омогућава додатних 1,8 милијарди метара кубних природног гаса на годишњем нивоу, а све захваљујући Европској инвестиционој банци и ИПА фонду ЕУ.

Ови пројектом се ставља акценат и на очување и заштиту животне средине јер се емисија штетних честица и гасова знатно смањије у атмосфери.

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE