Почетна / Вести / Свечано-радна седница окружног штаба за ванредне ситуације

  • Уредник
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Nema tagova

У  сали Пиротског управног округа, 01. марта 2022.  одржана је  Свечано – радна седница окружног штаба за ванредне ситуације, предвиђена планом и програмом сектора, а поводом светског дана цивилне заштите.

У целом Свету, се  01. марта, почевши од 1990. свечано  обележава и слави овај дан као значајан датум и то Одлуком Генералне скупштине Међународне организације цивилне заштите (ИЦДО).

Овај датум уприличен је  са циљем да се укаже на витални значај и улогу служби цивилне заштите у случају свих типова несрећа и катастрофа и суочавању са њима – да се ода признање за њихове напоре, жртве и подвиге.

Са задовољством га обележавамо данас, када наша земља, преко Сектора за ванредне ситуације, поново успоставља неправедно запуштен и девастиран систем цивиле заштите у Републици Србији.

Цивилна заштита поново добија на зачају и интензивно се ради на њеном јачању и враћању угледа како би се успоставио правовремени и ефикаснији одговор друштва на изазове и ризике којима смо као држава изложени.

У радном делу седнице, представници локалних самоуправа су били известиоци о реализованим активностима и преходном периоду.

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE