Početna / Vesti / Svečano-radna sednica okružnog štaba za vanredne situacije

  • Urednik
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Nema tagova

U  sali Pirotskog upravnog okruga, 01. marta 2022.  održana je  Svečano – radna sednica okružnog štaba za vanredne situacije, predviđena planom i programom sektora, a povodom svetskog dana civilne zaštite.

U celom Svetu, se  01. marta, počevši od 1990. svečano  obeležava i slavi ovaj dan kao značajan datum i to Odlukom Generalne skupštine Međunarodne organizacije civilne zaštite (ICDO).

Ovaj datum upriličen je  sa ciljem da se ukaže na vitalni značaj i ulogu službi civilne zaštite u slučaju svih tipova nesreća i katastrofa i suočavanju sa njima – da se oda priznanje za njihove napore, žrtve i podvige.

Sa zadovoljstvom ga obeležavamo danas, kada naša zemlja, preko Sektora za vanredne situacije, ponovo uspostavlja nepravedno zapušten i devastiran sistem civile zaštite u Republici Srbiji.

Civilna zaštita ponovo dobija na začaju i intenzivno se radi na njenom jačanju i vraćanju ugleda kako bi se uspostavio pravovremeni i efikasniji odgovor društva na izazove i rizike kojima smo kao država izloženi.

U radnom delu sednice, predstavnici lokalnih samouprava su bili izvestioci o realizovanim aktivnostima i prehodnom periodu.

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE