Početna / Vesti / Ministarka Mihajlović sa načelnicima Okruga

  • Urednik
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Nema tagova

Na poziv potpredsednice Vlade Republike Srbije i ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović u Oficirskom domu u Nišu održan je sastanak sa načelnicima upravnih okruga.

Dobra praksa, saradnja resornog ministarstva koje je ministarka vodila u predhodnom periodu sa okruzima, nastavlja se i u novom ministarstvu.

Zakon o energetskoj efikasnosti i racionalnoj upotrebi energije, kao i Zakon o obnovljivim izvorima energije usvojeni su u parlamentu. Zelena Srbija je inperativ u budućem periodu.

Kroz RELOF2, reformu lokalnih finansija koja traje od 2019. do 2022. lokalne samouprave Pirotskog okruga apliciraju za finansijska sredstva za energetsku efikasnost kako individualnih domaćinstava, tako i stambenih zajednica i privrednih subjekata sa učešćem od 50%.

Projekat interkonekcije i izgradnje gasovoda od državne granice sa Republikom Bugarskom, preko Dimitrovgrada, predstavljaće benefit kako za građane našeg okruga, tako i za privredu, kroz znatnu uštedu u potrošnji energenata a sve uz očuvanje životne sredine kroz smanjenu emisiju štetnih gasova.

foto: N. Mitić/Južne vesti, PUO

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE