Početna / Vesti / Mihajlovićeva u Pirotu: Komunalna infrastruktura prioritet, ulažemo 3,5 milijardi evra

  • Urednik
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Nema tagova

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, obišla je danas novoizgrađeno postrojenje za prečišćavanje vode za piće u Pirotu i ovim povodom izjavila da je Vlada Srbije donela odluku da komunalna infrastruktura bude prioritet u narednom periodu, kao i da će u projekte u ovoj oblasti biti uloženo gotovo 3,5 milijardi evra. 

 

Mihajlovićeva je rekla da je Pirot primer dobro organizovanog grada koji je prepoznao značaj ulaganja u komunalnu infrastrukturu i pozvala ostale lokalne samouprave da se više angažuju u uređenje ove oblasti. 

 

“Ne možemo govoriti o višem standardu i boljem kvalitetu života naših građana bez razvijene komunalne infrastrukture. Ona je podjednako važna kao što su i putna i energetska. Morate imati čistu vodu, kanalizaciju, sisteme za prečišćavanje otpadnih voda. Pored slobodne zone važne za Pirot i ovaj deo Srbije, komunalna infrastruktura je jednako važna. U ovo postrojenje uložili smo 3,3 miliona evra, čeka nas i izgradnja postrojenja za otpadne vode, projekat vredan 12,8 miliona evra”, rekla je ona. 

 

Mihajlovićeva je podsetila da će u 70 lokalnih samouprava biti uloženo 2,5 milijardi evra u projekte komunalne infrastrukture, da se sa KfW bankom rade projekti u Vojvodini, kao i da se u Beogradu realizuje projekat izgradnje kolektora. 

 

“U sve te projekte država ulaže 3,5 milijardi evra. Jer nema budućnosti ukoliko ne omogućimo uslove za život dostojne svakog čoveka”, zaključila je ona. 

 

Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota, izjavio je da su zajedno sa Ministarstvom započeti i završeni  mnogi infrastrukturni projekti. 

 

“Nova deponija, Koridor 10, kao i ovo postrojenje kojim smo otklonili probleme usled velikih padavina, neki su od njih. Čeka nas izgradnja novog postrojenja za otpadne vode i time ćemo zaokružiti ekološki prostor grada. Čeka nas i elektrifikacija pruge od Niša do Dimitrovgrada. Drago mi je da sarađujemo i pokrećemo uspešne projekte”, rekao je on.  

 

Načelnica Pirotskog okruga Dragana Tončić rekla je da je izgradnja ovog postrojenja nemerljiv doprinos za građane, jer piju zdraviju i čistiji vodu, te da je ovim obezbeđeno nesmetano snabdevanje crpne stanice. 

 

Zoran Nikolić, direktor JP “Vodovod i kanalizacija”, rekao je da je 3,3 miliona evra uloženo u razne projekte za vodosnabdevanje Pirota. 

 

“Uz novi projekat za postrojenje za otpadne vode, ukupno će 15 miliona evra biti uloženo u ovaj mali grad. Verujem da će naša saradnja biti i ubuduće dobra „, rekao je on.


Vest preuzeta sa zvaničnog sajta Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE