Почетна / Вести / Извештаји о раду републичких инспекција

  • Уредник
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Dragana Tončić - inspekcijske službe - načelnik - Pirot - Pirotski upravni okrug -

Сумирајући рад инспекција Пиротског управног округа током првог квартала ове године, начелница Пиротског управног округа Драгана Тончић казала је да су у првим месецима ове године ветеринарски инспектори, а због појаве афричке куге код дивљих свиња и због чињенице да се ова изузетно заразна болест појави и код домаћих свиња, имали много посла на пословима превенције ширења ове заразне болести.

  • У преко 200 домаћинстава у којима су се чувале домаће свиње пописане су свиње, узоркована крв на анализу, слање на кланицу или еутанација, извршена је и комисијска процена штете и дезинфекција домаћинстава. Укупно је на кланицу послато 447 свиња, а еутаназирано је 545 свиња различитих категорија-поручила је начелница Тончић.

Тржишна инспекција у овом периоду, тачније у јануару месецу, по речима начелнице Тончић, вршила је контроле заштите права интелектуалне својине, промета дувана и дуванских производа као и контролу одјављивање из АПР-а.

  • Током фебруара месеца контролисана су снижења одеће и обуће, дуван и дувански производи, промет кафе и кондиторских производа. Током марта, контролисане су одлуке које су уведене током ванредног стања, а то су пре свега ограничења цена заштитне опреме и средстава, цене основних животних намирница, брашна, шећера, соли млека, у апотекама су контролисане маске и рукавице и РФЗО, а реаговало се и на сваку пријаву грађана-казала је начелница Тончић.

Инспекција заштите животне средине имала је 24 редовних, пет ванредних контрола, сачињено је осам службених белешки, донето је једно решење, девет дописа и једна прекршајна пријава је поднета.

  • Они су као и до сада поред Пиротског, радили у Јабланичком, Пчињском, Нишавском и Поморавском округу. Када је реч о пољопривредној инспекцији, контролисани су начини коришћења пољопривредног земљишта, затим пољопривредног земљишта у државној својини. Због утврђених неправилности заустављена је исплата подстицајних средстава у износу од 150.500 динара-казала је начелница Тончић.

Туристичка инспекција у овом периоду радила је редовне контроле угоститељских објеката, контроле по списку МУП-а и службене и саветодавне посете.

Извештај о раду Санитарне инспекције дала је шеф ове инспекције Лепосава Вељковић.

Вест преузета са портала „Pirotske Vesti“

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE