Početna / Vesti / Dragana Tončić: Efikasan rad okružnih inspekcija u poslednjem kvartalu prošle godine

  • Urednik
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Dragana Tončić - inspekcijske službe - načelnik - Pirot - Pirotski upravni okrug -

Posle najnovijeg slučaja afričke svinjske groznice, na jednoj farmi na severoistoku Bugarske, kojom prilikom je ubijeno 24.000 svinja, pojačana je kontrola ove bolesti i na području Pirotskog okruga.

Usled pogoršane epizootološke situacije u susednoj Bugarskoj pojačana je kontrola mesa kako divljih tako i domaćih životinja i na području Pirotskog okruga, rekla je Dragana Tončić, načelnica koja je na današnjoj konferenciji za medije, pored izveštaja Veterinarske inspecije, objavila i izveštaje ostalih inspekcija – Šumarsko-lovne, Vodne, Popljoprivredne, Turističke inspekcije.

Šumarsko – lovna inspekcija od septembra do decembra 2019. godine oduzela je 184 kubna metra ogrevnog drveta, podnela 25 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka i dve krivične prijave.

Dva rešenja, na osnovu 29 kontrola donela je u prethodnom periodu Vodna inspekcija.

Rezultat rada inspektora Poljoprivredne inspekcije – 175 kontrola, 3 rešenja i jedna krivična prijava. Zbog nepravilnosti obustavljeno je isplata 2.240.500 dinara podsticajnih sredstava.

Inspektori Turističke inspekcije kontrolisali su ugostiteljske objekte za ishranu i piće, uplatu boravišnih taksi u budžet lokalne samouprave.

Rezultati Inspekcije za zaštitu životne sredine.

Vest preuzeta sa portala Plus Onlajn

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE