Početna / Vesti / „Poplave u Srbiji – prevencija, reakcija, oporavak – naučne lekcije, napredni koraci“

  • Urednik
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Bojan Stević - Branislav Nedimović - Dragana Tončić - Goran Puzović - Goran Trivan - načelnik - Pirotski upravni okrug - Srbijavode -

U Sava Centru u Beogradu, 28. novembra 2019. godine održana je konferencija pod nazivom „Poplave u Srbiji – prevencija, reakcija, oporavak – naučne lekcije, napredni koraci“.

Posle uvodne reči i prezentacije filma vezanog za angažovanje JVP“Srbijavode“ direktora Gorana Puzovića, svoje viđenje ovog globalnog problema i prevencije u delovanju izneli su ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović i ministar zaštite životne sredine Goran Trivan.

Svoj doprinos kroz prizmu problema na lokalu izneo je i državni sekretar ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Bojan Stević.

Prezentaciju poplava  u Srbiji i aktivnosti JVP“Srbijavode“ – oporavak i unapređenje zašite od poplava prezentovao je izvršni direktor u ovom preduzeću, Zvonimir Kocić.

Slavimir Stevanović, v.d.pomoćnika direktora u RHMZ-u upoznao je učesnike konferencije sa ulogom RHMZ-a u prevenciji i odbrani od poplava.

Učešće na konferenciji uzele su i vanredni profesor građevinskog fakulteta Jasna Plavšić i izvršna direktorka instituta za vodoprivredu „Jaroslav Černi“ Marina Babić Mladenović.

Načelnica Pirotskog upravnog okruga Dragana Tončić prisustvovala je konferenciji i okruglom stolu.

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE