Почетна / Вести / Свечана седница СО Димитровград

  • Уредник
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Bugarska - Dimitrovgrad - Dragana Tončić - načelnik - Pirotski upravni okrug - Ratko Vlajkov -

Поводом 1. новембра када се обележава дан будитеља посвећен просветитељима, професорима, књижевницима, учитељима и другим личностима значајним за бугарску просвету и културу, свечаном седницом СО Димитровград отворене су нове просторије за скупштински рад.

Данашње време, тражи бржи и динамичнији развој, па се и  општина Димитровград прикључила савременим токовима.

Aприла месеца ове године потписан је уговор о коришћењу средстава из буџетског фонда за програм локалне самоуправе између МДУЛС и општине Димитровград.

Вредност овог пројекта је преко 8 мил. динара, а МДУЛС је одобрило за реализацију два циља и  то  пружање финансијске, техничке и друге помоћи у циљу бржег и квалитетнијег увођења е-управе, као и увођење савремених информационих технологија  а све у циљу унапређења и модернизације рада органа јединица ЛС и  обезбеђивање техничких услова за електронско повезивање са државним и другим органима.

За пројекат под називом „Увођење Е- система у рад СО Димитровград“, одвојено је за радове и уградњу опреме укупно 8.061.332,40 динара, од чега је удео МДУЛС је  4.800.00,00 што је 59,54%, а општина Димитровград је учествовала са 3.261.332,40 што је 40,46%.

Свечаној седници присуствовао је и Амбасадор Републике Бугарске у нашој земљи, Ратко Влајков. За допринос добрих добросуседских односа, амбасадор је добио признање од одборника скупштине Димитровграда.

Фотографије и видео: РТВ Цариброд

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE