Početna / Vesti / Susret načelnika upravnih okruga i šefova stručnih službi u Moravičkom UO

  • Urednik
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Bojan Stević - Čačak - Dragana Tončić - MDULS - načelnik - Pirotski upravni okrug -

Od 29. oktobra do 31. oktobra 2019. Moravički upravni okrug sa sedištem u gradu Čačku bio je domaćin načelnicima i šefovima stručnih službi okruga iz cele Srbije. Na području naše republike je ukupno 29 upravnih okruga, pa je veći deo njih i bio na trodnevnom radnom druženju.

Moravički upravni okrug i načelnik kao pojedinac prepoznati su u kategoriji regionalnih institucija i za to su dobili priznanje, internacionalnu zlatnu nagradu  „GlobalLokal“ za 2019. godinu, koja se dodeljuje zajednicama i institucijama za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj preduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Evropi. Nagradu je uručio nezavisni Međunarodni komitet koga čine 18 eksperata iz 9 zemalja srednje i jugoistočne Evrope iz različitih oblasti.

Uz prisustvo državnog sekretara MDULS, Bojana Stevića, otkrivena je Info-tabla „GlobalLokal“ u prostorijama Moravičkog UO.

Za vreme posete ovom okrugu, pored redovnih sastanaka sa tekućom problematikom po okruzima i preduzimanju daljih aktivnosti na poboljšanju položaja načelnika, posetili smo i Aerodrom „Morava“ u Lađevcima, Kompaniju „Metalac“ u Gornjem Milanovcu, Preduzeća, velike privrednike „Unipromet“, KMH i „Auto Čačak“.

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE