Почетна / Вести / Признања успешним привредницима Пиротског округа. Владимир Илић и Драган Ћирић привредници године

 • Уредник
 • 0 Views
 • 0 komentara
 • Dragana Tončić - načelnik - Pirotski upravni okrug - Privredna komora -

Вечерас су на пригодној свечаности коју су организовали Опште удружење предузетника уз помоћ Уговорне окружне коморе Пирот подељена признања успешним привредницима и предузетницима Пиротског округа. На седници Управног одбора Општег удружења предузетника разматрано је укупно 36 пристиглих предлога за награде.

Признања за привреднике године добили су Владимир Илић, директор Тигра АД и Драган Ћирић, власник и директор “D-Company” из Бабушнице.

Награде су уручили др Драган Костић, председник УОПК Пирот и начелница Пиротског управног округа Драгана Тончић.

Добитници признања:

Златну плакету за предузетнике године добили су:

 • Горан Антић, директор FIBO d.o.o. из Пирота,
 • Зоран Николов, директор Млекаре “Стара планина” из Димитровграда,
 • Славиша Вељковић, директор “Ferstil” из Беле Паланке,
 • Иван Петровић, директор фирме “Maget” из Беле Паланке,
 • Миодраг Стојановић, директор стоваришта “Стојановић” из Пирота,
 • Витомир Јовановић, власник кафане “Тројка” из Пирота.

Признање “Златно перо у новинарству” добио је власник и уредник портала pirotskevesti.rs Александар Ћирић.

Небојша Богдановић: Пирот – светао пример предузетништва

У свом говору на отварању свечаности Небојша Богдановић, стручни саветник Уговорне окружне коморе Пирот, казао је да су пиротски привредници веома предузимљиви.

 • Будући да сам и одборник у Градској скупштини Ниша ја често као пример истичем пиротске привреднике. Овде у Пироту имате два гиганта – Тигар тајерс и Тигар АД што заиста има изузетан значај за целокупни привредни амбијент. Такође, Пирот има богату традицију. Та синергија је од огромног значаја. Драго ми је да своја искуства из коморског система могу да пренесем и у Пироту. Локалне самоуправе Града Пирота, Бабушнице, Беле Паланке и Димитровграда добро прате предузетништво уз незаобилазну улогу Коморе која се редовно консултује приликом доношења одлука које се тичу побољшања привредног амбијента, предузетништва и сличних важних одлука за привреду – казао је Богдановић.

Директор Илић: Тигар АД се буди

Директор Тигра АД Владимир Илић казао је новинарима да на ово признање гледа као на велику обавезу.

 • Тигар АД се буди као компанија. Ту су неки реални показатељи како се радило у задњих две и по године. Примера ради 2018. године смо 30 посто више промета имали него претходне године, ове године настављамо исту тенденцију раста са мањим бројем запослених. Запошљавамо младе људе, док људи који нису у производним делатностима или иду уз социјални програм или прелазе у производну радну снагу и доприносе да резултат компаније буде још бољи – казао је директор Илић.

Драган  Ћирић (D-Company): Имамо преко 400 запослених, и даље ширимо производњу

 • Ово признање много значи. Имамо преко 400 запослених, и даље ширимо производњу у Слободној зони Пирот, имамо акције у једној Норвешкој компанији која се бави производњом ветрогенератора, ускоро “улазимо” у још једну норвешку компанију – најављује директор Ћирић.

фото: Александар Радовановић

Вест преузета са портала „Pirotske Vesti“

0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE