Почетна / Вести / Зорана Михајловић поводом Дана општине Димитровград свечано отворила реконструисани градски трг

  • Уредник
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Dimitrovgrad - Dragana Tončić - načelnik - Pirotski upravni okrug - Zorana Mihajlović -

Поводом Дана општине Димитровград, потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић свечано је отворила реконструисани плато испред Центра за културу.

Честитајући празник грађанима Димитровграда, Владица Димитров је пожелео срдачну добродошлицу министарки Михајловић, нагласивши да је локална самоуправа годинама имала одличну сарадњу са министарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, али да је она у последње две године била изванредна.

Председник општине је том приликом изразио наду да ће се одлични односи између двеју страна наставити у корист грађана, а у сврху развоја Димитровграда.

Министарка Зорана Михајловић је рекла да грађани Димитровграда требају да буду поносни на прелепо изграђени трг који носи име Зорана Ђинђића, једног великог визионара у Србији.

Она је такође поручила да ће Источни крак Коридора 10 код Банцарева бити пуштен у саобраћај крајем октобра или почетком новембра, а да је Димитровград место где најбоље може да се види снага аутопутева, а који уједно представља мост између Србије и Бугарске.

Говорећи о електрификацији и модернизације пруге Ниш – Димитровград, Михајловићева је рекла да све иде по плану, што према њеним речима означава да су завршене документације и расписани многи јавни позиви, а да крајем године треба очекивати радове на једном њеном делу.

На питање о Граничном прелазу, Михајловићева је рекла да се воде разговори са представницима бугарског министарства грађевинарства о отварању посебне траке за Србе и Бугаре који прелазе границу, како се не би дозволило да људи трпе и да се не би поновила ситуација од летос.

Oтварања реконструисаног платоа присуствовала је и Драгана Тончић, начелница Пиротског управног округа, као и велики број званица и грађана, а чланови Културно уметничког друштва „Цариброд“ извели су пригодан програм.

Текст и фотографије: Интернет портал Фар / Драгана Тончић

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE