Почетна / Вести / Зорана Михајловић у Пиротском округу

  • Уредник
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Pirot - Pirotski upravni okrug - Zorana Mihajlović -

Михајловићева са Пиротским округом: Обновићемо локалне путеве и комуналну инфраструктуру

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре проф. др Зорана Михајловић састала се данас у кампу ”Коридора Србије” у Белој Паланци са председницима локалних самоуправа из Пиротског округа – градоначелником Пирота и председницима општина Бабушница, Димитровград и Бела Паланка, и са њима разговарала о текућим и будућим инфраструктурним пројектима у овом крају.

Михајловићева је овом приликом истакла да су са градоначелником и председницима општина направљени конкретни договори око реализације пројеката важних за грађане овог краја, те да ће се поред путне, улагати и у комуналну инфраструктуру.

”Обавеза и договор са сваком локалном самоуправом је да све што се током изградње коридора оштетило не само врати у првобитно стање, већ да буде уређено и рехабилитовано, да одговара потребама грађана. На рехабилитацији регионалних и општинских путева у највећој мери ће радити Коридори Србије кроз кредит Европске банке за обнову и развој и око 50 милиона евра ћемо за то потрошити, док ће Путеви Србије, поред редовног одржавања путева, уложити додатних 600 милиона динара за рехабилитацију регионалних и локалних путева. Поред тога, улагаћемо и у комуналну инфраструктуру која је велики проблем у целој земљи”, рекла је Михајловићева.

Горан Миљковић, председник општине Бела Паланка изразио је задовољство јер је ова локална самоуправа домаћин Министарству и додао да је на данашњем састанку договорено да се санирају локални путеви оштећени због изградње коридора.

”Санираће се неколико регионалних путева, између осталог у насељу Белановац и Црвена Река-Глоговац, као и два моста – Нишавски код петље и мост код села Белановац”, рекао је Миљковић.

Владан Васић, градоначелник Пирота истакао је да је изградња Коридора 10 од изузетног значаја за Пиротски округ и његов даљи развој.

”На данашњем састанку потврдили смо све договоре, радиће се путни правци од Пирота ка Бабушници, белој Паланци и Димитровграду, као и електрификација пруге, постројење за пречишћавање воде и обезбеђивање пружних прелаза”, рекао је Васић.

Слађана Николић, председница општине Бабушница, рекла је да општине на југу нису заборављене од стране Владе Србије и да је данас договорено неколико пројеката важних за грађане Бабушнице.

”Радиће се на јесен регионални пут од Бабушнице до Пирота, у дужини од 20 км, као и санација пута ка Звоначкој бањи, чија рехабилитација нам је изузетно важна. Најпре ће се санирати клизишта и потом реконструкција првих 5 км пута ка бањи”, рекла је Николићева.

Зоран Геров, заменик председника општине Димитровград изјавио је да је данас било речи о важним пројектима и активностима за грађане ове самоуправе.

”Између осталог разговарали смо о сређивању регионалних праваца ка Горњем Високом и долини реке Јерме, радиће се на обезбеђивању пружних прелаза, а покренули смо и питање отварања посебне траке на граничном прелазу Градиње за домаће становништво”, рекао је Геров.

Гордана Ђурић из Пиротског округа истакла је задовољство јер су Влада Србије и Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре препознали значај управних округа у решавању питања важних за грађане који ту живе.

Вест преузета са сајта Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE