Početna / Vesti / Socijalna zaštita u jedinicama lokalne samouprave

  • Urednik
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Dragana Tončić - načelnik - Pirot - Pirotski upravni okrug - SKGO - socijalna zaštita -

Pirotski upravni okrug bio je domaćin 18. aprila 2019. godine regionalne radionice – okružnog seminara pod nazivom „Socijalna zaštita u jedinicama lokalne samouprave“.

Ova regionalna radionica organizovana je u okviru projekta „Institucionalna podrška SKGO – treća faza“, koji realizuje SKGO uz podršku Vlade Švajcarske.

Predstavljeni su normativni okviri koji uređuju obaveze i odgovornosti jedinica lokalne samouprave u obezbeđivanju socijalne zaštite, aktuelni pokazatelji razvijenosti i aktuelne prakse na nivou lokalnih samouprava u sprovođenju politika i mera socijalne zaštite, sa posebnim osvrtom na realizaciju namenskih transfera.

Razmatrana je i mogućnost načina uvećanja kapaciteta za razvoj socijalnih usluga na nivou lokalnih zajednica, kao i mogućnost međuopštinske saradnje.

Radionicu su vodili Rukovodilac odeljenja za informisanje Slavica Milojević i savetnik u tom odeljenju Nenad Stojanović, savetnica za socijalnu zaštitu SKGO gospođa Mirjana Komnenović i načelnica Pirotskog upravnog okruga gospođa Dragana Tončić.

Predstavnici sve četiri lokalne samouprave delegirale su kompetentne ljude iz domena socijalne zaštite.

Fotografije: Vladan Ristić | Copyright © 2019. All rights reserved.

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE