Почетна / Вести / Социјална заштита у јединицама локалне самоуправе

  • Уредник
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Dragana Tončić - načelnik - Pirot - Pirotski upravni okrug - SKGO - socijalna zaštita -

Пиротски управни округ био је домаћин 18. априла 2019. године регионалне радионице – окружног семинара под називом „Социјална заштита у јединицама локалне самоуправе“.

Ова регионална радионица организована је у оквиру пројекта „Институционална подршка СКГО – трећа фаза“, који реализује СКГО уз подршку Владе Швајцарске.

Представљени су нормативни оквири који уређују обавезе и одговорности јединица локалне самоуправе у обезбеђивању социјалне заштите, актуелни показатељи развијености и актуелне праксе на нивоу локалних самоуправа у спровођењу политика и мера социјалне заштите, са посебним освртом на реализацију наменских трансфера.

Разматрана је и могућност начина увећања капацитета за развој социјалних услуга на нивоу локалних заједница, као и могућност међуопштинске сарадње.

Радионицу су водили Руководилац одељења за информисање Славица Милојевић и саветник у том одељењу Ненад Стојановић, саветница за социјалну заштиту СКГО госпођа Мирјана Комненовић и начелница Пиротског управног округа госпођа Драгана Тончић.

Представници све четири локалне самоуправе делегирале су компетентне људе из домена социјалне заштите.

Фотографије: Владан Ристић | Copyright © 2019. All rights reserved.

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE