Почетна / Вести / Медијација у привреди

  • Уредник
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Dragana Tončić - načelnik - Pirot - Pirotski upravni okrug - Privredna komora -

У Уговорној окружној привредној комори Пирот је одржана панел дискусија на тему Медијација у привреди. Партнери за демократске промене Србије  у сарадњи са USAID Пројектом сарадње за економски развој су припремили предавање о вансудским решавањима спорова ка повољном пословном окружењу.

Како је последњих година у свету медијација попримила већи значај, као и други вансудски решавани спорови, овај вид постаје прави избор корпорација, привредних друштава, предузетника и грађана за мирно решење спорова.

Законом о посредовању у решавању судских спорова који се у Србији примењује од  1. јануара 2015. године, предвиђено је да се читав низ спорова може решавати путем медијације, укључујући и спорове у области привреде, радних односа, злостављања на раду, дискриминације, породичних и имовинских односа, накнаде штете….

Низ секторских закона, попут Закона о извршењу и обезбеђењу, Закона о стечају или Закона о споразумном финансијском реструктурирању привредних друштава, предвиђају могућност решавања спорних односа путем медијације.

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE