Почетна / Вести / Инспекцијске службе поднеле извештаје о раду за прво тромесечје године

  • Уредник
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Dragana Tončić - inspekcije - načelnik - Pirotski upravni okrug - Драгана Тончић - инспекције - начелник - Пирот - Пиротски управни округ -

У просторијама Пиротског управног округа представљен је рад инспекцијских служби за прва три месеца 2019. године.

Начелница Округа Драгана Тончић, рекла  је да су сви инспектори спроводили редовне активности у оквиру својих надлежности и истакла  добру међусобну сарадњу инспекцијских служби али и њихову сарадњу са осталим државним органима. Потом је начелница Тончић поднела извештаје ветеринарске инспекције, инспекције заштите животне средине, водне инспекције, пољопривредне инспекције шумарске и туристичке инспекције.

У прва три месеца Санитарна инспекција обавила је 277 прегледа, којом приликом је контролисан рад кафића, апотека, одељења са повећаним ризиком у Општој болници. Контролисани су и вртићи, школе, Народна кухиња, кетеринзи. Такође Вељковићева је истакла и да је почела и примена електронског инспектора. Написана су 4 прекршајна налога и поднета једна  прекршајна пријава.

Слободан Тодоровић, начелник Тржишне инспекције истакао је да је у области контроле промета свих врста робе код регистрованих субјеката, у прва три месеца године посебна пажња посвећена контроли заштити права интелектуалне својине, усаглашености са стандардима и прописима, такодје је контролисана и веродостојност оглашавања снижења цена одеће и обуће.

Инспекција рада у првом кварталу имала је појачан рад викендом, у сарадњи са припадницима ПУ Пирот, када је контролисан ноћни рад кафића. Александар Поповић, начелник Инспекције истакао је као добар податак, да у прва три месеца није регистрована ниједна тежа повреда на раду.  У овом периоду затечено је 59 која су радила без закључених уговора о раду, а  поднето је 36 прекршајних пријава.

Преузето са портала Плус Онлајн

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE