Početna / Vesti / Inspekcijske službe podnele izveštaje o radu za prvo tromesečje godine

  • Urednik
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Dragana Tončić - inspekcije - načelnik - Pirotski upravni okrug - Dragana Tončić - inspekcije - načelnik - Pirot - Pirotski upravni okrug -

U prostorijama Pirotskog upravnog okruga predstavljen je rad inspekcijskih službi za prva tri meseca 2019. godine.

Načelnica Okruga Dragana Tončić, rekla  je da su svi inspektori sprovodili redovne aktivnosti u okviru svojih nadležnosti i istakla  dobru međusobnu saradnju inspekcijskih službi ali i njihovu saradnju sa ostalim državnim organima. Potom je načelnica Tončić podnela izveštaje veterinarske inspekcije, inspekcije zaštite životne sredine, vodne inspekcije, poljoprivredne inspekcije šumarske i turističke inspekcije.

U prva tri meseca Sanitarna inspekcija obavila je 277 pregleda, kojom prilikom je kontrolisan rad kafića, apoteka, odeljenja sa povećanim rizikom u Opštoj bolnici. Kontrolisani su i vrtići, škole, Narodna kuhinja, keterinzi. Takođe Veljkovićeva je istakla i da je počela i primena elektronskog inspektora. Napisana su 4 prekršajna naloga i podneta jedna  prekršajna prijava.

Slobodan Todorović, načelnik Tržišne inspekcije istakao je da je u oblasti kontrole prometa svih vrsta robe kod registrovanih subjekata, u prva tri meseca godine posebna pažnja posvećena kontroli zaštiti prava intelektualne svojine, usaglašenosti sa standardima i propisima, takodje je kontrolisana i verodostojnost oglašavanja sniženja cena odeće i obuće.

Inspekcija rada u prvom kvartalu imala je pojačan rad vikendom, u saradnji sa pripadnicima PU Pirot, kada je kontrolisan noćni rad kafića. Aleksandar Popović, načelnik Inspekcije istakao je kao dobar podatak, da u prva tri meseca nije registrovana nijedna teža povreda na radu.  U ovom periodu zatečeno je 59 koja su radila bez zaključenih ugovora o radu, a  podneto je 36 prekršajnih prijava.

Preuzeto sa portala Plus Onlajn

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE