Početna / Vesti / Prvi mart – Svetski dan civilne zaštite

  • Urednik
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Civilna zaštita - Dragana Tončić - načelnik - Pirot - Pirotski upravni okrug - Dragana Tončić - načelnik - Pirot - Pirotski upravni okrug - Civilna zaštita -

Danas, 01. marta 2019. u Velikoj sali Pirotskog upravnog okruga održana je vanredna svečano – radna sednica okružnog štaba za vanredne situacije.

U celom Svetu, se  01. marta, počevši od 1990. svečano  obeležava i slavi ovaj dan kao značajan datum i to Odlukom Generalne skupštine Međunarodne organizacije civilne zaštite (ICDO). Ovaj datum upriličen je  sa ciljem da se ukaže na vitalni značaj i ulogu službi civilne zaštite u slučaju svih tipova nesreća i katastrofa i suočavanju sa njima – da se oda priznanje za njihove napore, žrtve i podvige. Sa zadovoljstvom ga obeležavamo danas, kada naša zemlja, preko Sektora za vanredne situacije, ponovo uspostavlja nepravedno zapušten i devastiran sistem civile zaštite u Republici Srbiji.

Civilna zaštita ponovo dobija na začaju i intenzivno se radi na njenom jačanju i vraćanju ugleda kako bi se uspostavio pravovremeni i efikasniji odgovor društva na izazove i rizike kojima smo kao država izloženi.

fotografije: Vladan Ristić (Copyright © 2019. All rights reserved.)

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE