Почетна / Вести / Састанак координације у Пожаревцу

  • Уредник
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Nema tagova

Начелници свих управних округа састали су се у Пожаревцу, 31. јануара 2019. са министром државне управе и локалне самоуправе Бранком Ружићем и његовим сарадницима. Министарство у сарадњи са окрузима подржава градове и општине у процесу реформе јавне управе.

„Централни регистар становништва је круна нашег посла који се односи на превођење евиденција из папирног у електронски облик. Он ће коначно објединити 13 електронских евиденција које сада воде различите институције, што ће омогућити да службеници у поступцима које воде за грађане користе ове базе као извор података. Иза нас је време када су нам грађани доносили на увид извод из матичне књиге рођених или држављанство“, рекао је министар Ружић и додао да је пут којим идемо једини могућ ако желимо да створимо ефикасну и економичну управу која је прави сервис грађана.

Разговарало се о актуелностима у раду управе, примени одређених закона, као и о плановима за наредни период, где се очекује комплетирање пројекта „Ажурирање адресног регистра“,  као и увођење е-инспектора у вршењу инспекцијског надзора.

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE