Почетна / Вести / Извештај о раду инспекцијских служби за последњи квартал 2018. године

  • Уредник
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Dragana Tončić - načelnik - Pirot - Pirotski upravni okrug - начелник - Пирот - Пиротски управни округ -

Данас је у великој сали Пиротског управног округа одржана редовна конференција за новинаре о раду републичких инспекцијских служби за последњи квартал 2018. године. О раду републичких инспекцијских служби које се не оглашавају ка јавности, начелница округа, Драгана Тончић је новинаре известила о њиховом раду, а онда су и своје извештаје поднели инспектори који се оглашавају јавно.

Начелница Округа Драгана Тончић, рекла  је да су сви инспектори и у последњем тромесечју 2018. године  спроводили редовне активности у оквиру својих надлежности и истакла  добру међусобну сарадњу инспекцијских служби, али и њихову сарадњу са осталим државним органима. Потом је начелница Тончић поднела извештаје пољопривредне инспекције, инспекције заштите животне средине, шумарске и  ветеринарске инспекције, туристичке инспекције и водне инспекције.

У току овог периода контролисани су објекти трговине на мало, угоститељски објекти, објекти ПУ “Чика Јова Змај”, објекти за негу лица и тела, здравствене установе. Обављена су 334 прегледа, од тога 305 редовних, 5 контролних и 24 ванредна прегледа, рекла је Лепосава Вељковић, начелница Санитарне инспекције.

Слободан Тодоровић, начелник Тржишне инспекције истакао је да је у области контроле промета свих врста робе код регистрованих субјеката посебна пажња посвећена контроли заштити права интелектуалне својине, усаглашености робе са стандардима и прописима, такодје је контролисана и веродостојност оглашавања снижења цена у малопродајним објектима и мегамаркетима.

Посебна пажња, када је делокруг рада Инспектората за рад у питања, и у овом периоду посвећена је контроли рада на црно и безбедности здравља на раду, с обзиром да су у овом тромесечју регистроване 2 тешке повреде на раду. Према речима Александра Поповића, начелника Инспекције рада, повећан је број надзора тако да је пронадјен већи број радника  који нису пријављени.

Преузето са портала Plus Online

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE