Početna / Vesti / Izveštaj o radu inspekcijskih službi za poslednji kvartal 2018. godine

  • Urednik
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Dragana Tončić - načelnik - Pirot - Pirotski upravni okrug - načelnik - Pirot - Pirotski upravni okrug -

Danas je u velikoj sali Pirotskog upravnog okruga održana redovna konferencija za novinare o radu republičkih inspekcijskih službi za poslednji kvartal 2018. godine. O radu republičkih inspekcijskih službi koje se ne oglašavaju ka javnosti, načelnica okruga, Dragana Tončić je novinare izvestila o njihovom radu, a onda su i svoje izveštaje podneli inspektori koji se oglašavaju javno.

Načelnica Okruga Dragana Tončić, rekla  je da su svi inspektori i u poslednjem tromesečju 2018. godine  sprovodili redovne aktivnosti u okviru svojih nadležnosti i istakla  dobru međusobnu saradnju inspekcijskih službi, ali i njihovu saradnju sa ostalim državnim organima. Potom je načelnica Tončić podnela izveštaje poljoprivredne inspekcije, inspekcije zaštite životne sredine, šumarske i  veterinarske inspekcije, turističke inspekcije i vodne inspekcije.

U toku ovog perioda kontrolisani su objekti trgovine na malo, ugostiteljski objekti, objekti PU “Čika Jova Zmaj”, objekti za negu lica i tela, zdravstvene ustanove. Obavljena su 334 pregleda, od toga 305 redovnih, 5 kontrolnih i 24 vanredna pregleda, rekla je Leposava Veljković, načelnica Sanitarne inspekcije.

Slobodan Todorović, načelnik Tržišne inspekcije istakao je da je u oblasti kontrole prometa svih vrsta robe kod registrovanih subjekata posebna pažnja posvećena kontroli zaštiti prava intelektualne svojine, usaglašenosti robe sa standardima i propisima, takodje je kontrolisana i verodostojnost oglašavanja sniženja cena u maloprodajnim objektima i megamarketima.

Posebna pažnja, kada je delokrug rada Inspektorata za rad u pitanja, i u ovom periodu posvećena je kontroli rada na crno i bezbednosti zdravlja na radu, s obzirom da su u ovom tromesečju registrovane 2 teške povrede na radu. Prema rečima Aleksandra Popovića, načelnika Inspekcije rada, povećan je broj nadzora tako da je pronadjen veći broj radnika  koji nisu prijavljeni.

Preuzeto sa portala Plus Online

0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE