Početna / Vesti / Izveštaj o radu inspekcijskih službi za poslednji kvartal 2018. godine

  • Urednik
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Dragana Tončić - načelnik - Pirot - Pirotski upravni okrug - načelnik - Pirot - Pirotski upravni okrug -

Danas je u velikoj sali Pirotskog upravnog okruga održana redovna konferencija za novinare o radu republičkih inspekcijskih službi za poslednji kvartal 2018. godine. O radu republičkih inspekcijskih službi koje se ne oglašavaju ka javnosti, načelnica okruga, Dragana Tončić je novinare izvestila o njihovom radu, a onda su i svoje izveštaje podneli inspektori koji se oglašavaju javno.

Načelnica Okruga Dragana Tončić, rekla  je da su svi inspektori i u poslednjem tromesečju 2018. godine  sprovodili redovne aktivnosti u okviru svojih nadležnosti i istakla  dobru međusobnu saradnju inspekcijskih službi, ali i njihovu saradnju sa ostalim državnim organima. Potom je načelnica Tončić podnela izveštaje poljoprivredne inspekcije, inspekcije zaštite životne sredine, šumarske i  veterinarske inspekcije, turističke inspekcije i vodne inspekcije.

U toku ovog perioda kontrolisani su objekti trgovine na malo, ugostiteljski objekti, objekti PU “Čika Jova Zmaj”, objekti za negu lica i tela, zdravstvene ustanove. Obavljena su 334 pregleda, od toga 305 redovnih, 5 kontrolnih i 24 vanredna pregleda, rekla je Leposava Veljković, načelnica Sanitarne inspekcije.

Slobodan Todorović, načelnik Tržišne inspekcije istakao je da je u oblasti kontrole prometa svih vrsta robe kod registrovanih subjekata posebna pažnja posvećena kontroli zaštiti prava intelektualne svojine, usaglašenosti robe sa standardima i propisima, takodje je kontrolisana i verodostojnost oglašavanja sniženja cena u maloprodajnim objektima i megamarketima.

Posebna pažnja, kada je delokrug rada Inspektorata za rad u pitanja, i u ovom periodu posvećena je kontroli rada na crno i bezbednosti zdravlja na radu, s obzirom da su u ovom tromesečju registrovane 2 teške povrede na radu. Prema rečima Aleksandra Popovića, načelnika Inspekcije rada, povećan je broj nadzora tako da je pronadjen veći broj radnika  koji nisu prijavljeni.

Preuzeto sa portala Plus Online

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE