Почетна / Вести / Извештај о раду инспекцијских служби за последњи квартал 2018. године

  • Уредник
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Dragana Tončić - načelnik - Pirot - Pirotski upravni okrug - начелник - Пирот - Пиротски управни округ -

Данас је у великој сали Пиротског управног округа одржана редовна конференција за новинаре о раду републичких инспекцијских служби за последњи квартал 2018. године. О раду републичких инспекцијских служби које се не оглашавају ка јавности, начелница округа, Драгана Тончић је новинаре известила о њиховом раду, а онда су и своје извештаје поднели инспектори који се оглашавају јавно.

Начелница Округа Драгана Тончић, рекла  је да су сви инспектори и у последњем тромесечју 2018. године  спроводили редовне активности у оквиру својих надлежности и истакла  добру међусобну сарадњу инспекцијских служби, али и њихову сарадњу са осталим државним органима. Потом је начелница Тончић поднела извештаје пољопривредне инспекције, инспекције заштите животне средине, шумарске и  ветеринарске инспекције, туристичке инспекције и водне инспекције.

У току овог периода контролисани су објекти трговине на мало, угоститељски објекти, објекти ПУ “Чика Јова Змај”, објекти за негу лица и тела, здравствене установе. Обављена су 334 прегледа, од тога 305 редовних, 5 контролних и 24 ванредна прегледа, рекла је Лепосава Вељковић, начелница Санитарне инспекције.

Слободан Тодоровић, начелник Тржишне инспекције истакао је да је у области контроле промета свих врста робе код регистрованих субјеката посебна пажња посвећена контроли заштити права интелектуалне својине, усаглашености робе са стандардима и прописима, такодје је контролисана и веродостојност оглашавања снижења цена у малопродајним објектима и мегамаркетима.

Посебна пажња, када је делокруг рада Инспектората за рад у питања, и у овом периоду посвећена је контроли рада на црно и безбедности здравља на раду, с обзиром да су у овом тромесечју регистроване 2 тешке повреде на раду. Према речима Александра Поповића, начелника Инспекције рада, повећан је број надзора тако да је пронадјен већи број радника  који нису пријављени.

Преузето са портала Plus Online

0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE