Почетна / Вести / Друга Међународна научно – стручна конференција „Регионални развој и прекогранична сарадња“

  • Уредник
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Dragana Tončić - načelnik - Pirot - Pirotski upravni okrug - Privredna komora - Драгана Тончић - начелник - Пирот - Пиротски управни округ - Привредна комора -

Град Пирот је 15. децембра 2018. био  домаћин друге по реду Међународне научно – стручне конференције „Регионални развој и прекогранична сарадња“. Велики број стручних радова, близу 80, са угледних научних институција био је презентован у једном дану, од тога, трећина радова била је из иностранства.

Теме и искуства значајна за регионални развој и прекограничну сарадњу, као и улогу Слободних зона и унапређење пословног окружења, нове трнедове у повећању ефикасности привреде и иновације пријавило је близу 130 аутора из Бугарске, Македоније, Словеније, Грчке, Србије, Албаније и Индонезије.

Напредак и просперитет привреде је веома битан сегмент у реализацији добрих пословних резултата. Регионални развој Србије, нарочито нашег дела, у ери индустријализације је битна карика у привредном расту и развоју. Модернизацијом и даљим развојем привреде стичемо све неопходне елементе за бржи просперитет, а са завршетком  Источног крака Коридора 10 добијамао потпуну путну инфраструктуру и директну излазност индустријских зона на ауто-пут.

0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE