Početna / Vesti / Dragana Tončić: U Pirotskom okrugu glasalo je 44 % od upisanih birača na izborima za Nacionalne savete

  • Urednik
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Dragana Tončić - izbori - načelnik - Pirotski upravni okrug - Dragana Tončić - Pirotski upravni okrug -

Zvanične rezultate izbora za nacionalne savete nacionalnih manjina, koji su održani u nedelju 4. novembra, Republička izborna  komisija  objavljiviće najkasnije u četvrtak, 8. novembar do 20 sati.

U  Pirotskom upravnom okrugu zabeležena je drastična razlika u izlaznosti. U Beloj Palanci, gde se glasalo jedino za članove Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine, izašlo je oko 80 odsto upisanih birača, u ostalim lokalnim samoupravama pored Roma glasali su i Bugari. U Dimitrovgradu je izašlo 55 odsto upisanih, Babušnici 24 odsto, dok je najmanja izlaznost u Pirotu gde je izašlo oko 20 odsto upisanih birača.

Dragana Tončić, načelnica Pirotskog upravnog okruga, u izjavi za Portal Plus online, kaže da je u poseban birački spisak, za ove izbore  upisano 7.675 birača bugarske nacionalne manjine i 2.366 Roma. Za Nacionalni savet bugarske nacionalne manjine glasalo je 47,09 odsto upisanih, dok je za Nacionalni savet romske nacionalne manjinbe glasalo 41,55 odsto.

Poznati su i prvi nezvanični rezultati izbora na nivou Okruga.

Preuzeto sa portala: Plus Onlajn

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE