Почетна / Вести / Драгана Тончић: У Пиротском округу гласало је 44 % од уписаних бирача на изборима за Националне савете

  • Уредник
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Dragana Tončić - izbori - načelnik - Pirotski upravni okrug - Драгана Тончић - Пиротски управни округ -

Званичне резултате избора за националне савете националних мањина, који су одржани у недељу 4. новембра, Републичка изборна  комисија  објављивиће најкасније у четвртак, 8. новембар до 20 сати.

У  Пиротском управном округу забележена је драстична разлика у излазности. У Белој Паланци, где се гласало једино за чланове Националног савета ромске националне мањине, изашло је око 80 одсто уписаних бирача, у осталим локалним самоуправама поред Рома гласали су и Бугари. У Димитровграду је изашло 55 одсто уписаних, Бабушници 24 одсто, док је најмања излазност у Пироту где је изашло око 20 одсто уписаних бирача.

Драгана Тончић, начелница Пиротског управног округа, у изјави за Портал Плус онлине, каже да је у посебан бирачки списак, за ове изборе  уписано 7.675 бирача бугарске националне мањине и 2.366 Рома. За Национални савет бугарске националне мањине гласало је 47,09 одсто уписаних, док је за Национални савет ромске националне мањинбе гласало 41,55 одсто.

Познати су и први незванични резултати избора на нивоу Округа.

Преузето са портала: Плус Онлајн

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE