Početna / Vesti / Značke i zahvalnice vojnicima koji su dobrovoljno služili vojni rok

  • Urednik
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Babušnica - Dragana Tončić - načelnik - Pirotski upravni okrug - Babušnica - Dragana Tončić - načelnik - Pirotski upravni okrug -

Vojnicima sa područja opštine Babušnica koji su dobrovoljno služili vojni rok sa oružjem u periodu od 2011. do 2015. godine svečano su  uručene značke i Zahvalnice Otadžbine.

Na svečanosti upriličenoj u skupštinskoj sali, koja je organizovana sa ciljem promocije služenja vojnog roka, prisustvovali su, pored vojnika i članova njihovih porodica i predstavnici Ministarstva odbrane i unutrašnjih poslova, Vojske Srbije, načelnica Pirotskog upravnog okruga Dragana Tončić i najviši predstavnici lokalne samouprave.

Značke i Zahvalnice otadžbine, vojnicima koji su dobrovoljno odslužili vojni rok sa oružjem, uručili su: predsednica Opštine Babušnica Slađana Nikolić i načelnik Regionalnog centa Ministarstva odbrane Niš pukovnik Nenad Marković.

Na ceremoniji je uručeno  pet znački i zahvalnica, a među dobitnicima je i jedna devojka.

Značka vojniku i Zahvalnica otadžbine su vojna priznanja koja se dodeljuju vojnicima nakon odsluženja vojnog roka za doprinos zaštiti i jačanju sistema odbrane Republike Srbije. Ta priznanja dodeljuju se na osnovu Pravilnika o priznanjima i nagradama u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, svim vojnicima koji su dobrovoljno služili vojni rok, nakon obustavljanja obaveze služenja vojnog roka 2011. godine.

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE