Početna / Vesti / Inspekcijske službe podnele izveštaj za treće tromesečje godine

  • Urednik
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Dragana Tončić - inspekcije - načelnik - Pirot - Pirotski upravni okrug - Dragana Tončić - inspekcije - načelnik - Pirot - Pirotski upravni okrug -

U prostorijama Pirotskog upravnog okruga predstavljen je rad inspekcijskih službi za treće tromesečje godine.

Načelnica Okruga Dragana Tončić, rekla  je da su svi inspektori sprovodili redovne aktivnosti u okviru svojih nadležnosti i istakla  dobru međusobnu saradnju inspekcijskih službi, ali i njihovu saradnju sa ostalim državnim organima. Potom je načelnica Tončić podnela izveštaje veterinarske inspekcije, inspekcije zaštite životne sredine, vodne inspekcije, poljoprivredne inspekcije šumarske i turističke inspekcije.

Gost današnje konferencije za medije bio je doktor Goran Stamenković, načelnik Odseka zdravstvene inspekcije Nišavskog okruga, s obzirom da Pirotski okrug nema svog zdravstvenog inspektora. Prema rečima doktora Stamenkovića zdravstvena inspekcija Niš na teritoriji Pirotskog okruga sprovela je redovne aktivnosti, a u narednom periodu posebna pažnja biće posvećena radu kozmetičkih salona, s obzirom da će odredjeni poslovi iz njihove nadležnosti preći u nadležnost zdravstvenih ustanova.

Aleksandar Popović, načelnik Inspekcije rada istakao je da je u ovom periodu posebna pažnja posvećena kontroli bezbednosti zdravlja na radu, s obzirom da je u Srbiji registrovano nekoliko povereda na radu sa smrtnim ishodom. Kada je u pitanju rad na crno, poslodavci i dalje nastavljaju lošu praksu i ne prijavljuju radnike tako da smo i u ovom tromesečju zatekli oko 90 radnika koja su radila bez ugovora o radu.

U toku letnjeg perioda kontrolisali smo objekte za proizvodnju sladoleda, ali i objekte PU “Čika Jova Zmaj”, objekte brze hrane. U ovom tromesečju obavljeno je 450 pregleda, od toga 385 redovnih, 34 kontrolna i 31 vanredni pregled, kaže Leposava Veljković, načelnica Sanitarne inspekcije.

Slobodan Todorović, načelnik Tržišne inspekcije istakao je da je u oblasti kontrole prometa svih vrsta robe kod registrovanih subjekata posebna pažnja posvećena kontroli zaštiti prava intelektualne svojine, usaglašenosti sa standardima i propisima, takodje je kontrolisana i verodostojnost oglašavanja sniženja cena odeće i obuće.

Vest preuzeta sa portala Plus Onlajn

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE