Početna / Vesti / Dan Treće brigade kopnene vojske i primopredaja dužnosti komandanta jedinice

  • Urednik
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Dragana Tončić - načelnik - Niš - Pirot - Pirotski upravni okrug - vojska - vojska - Dragana Tončić - načelnik - Niš - Pirot - Pirotski upravni okrug -

U niškoj kasarni „ Knjaz Mihailo“ danas je održana svečanost povodom Dana Treće brigade kopnene vojske i primopredaje dužnosti komandanta ove jedinice.

U niškoj kasarni „Knjaz Mihailo“ danas je održana svečanost povodom Dana Treće brigade kopnene vojske i primopredaje dužnosti komandanta ove jedinice između dosadašnjeg komandanta brigadnog generala Predraga Grbića i novog komandanta pukovnika Slađana Stamenkovića.

Svečanosti su prisustvovali komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, prethodni komandanti Treće brigade general-majori Želimir Glišović i Mile Jelić, načelnici i predstavnici Nišavskog, Topličkog i Pirotskog upravnog okruga, gradonačelnik Niša Darko Bulatović, predsednici i predstavnici opština, sekcije Kluba generala i admirala Niš, UVP Srbije, UPP Srbije, ORVS, predstavnici SPC, MUP-a, Crvenog krsta Niš i obrazovnih institucija.

Dosadašnji komandant Treće brigade brigadni general Predrag Grbić je podsetio na slavni istorijat Drugog pešadijskog puka „Knjaz Mihailo“, poznatijeg kao „gvozdeni“, čije tradicije slede pripadnici Treće brigade.

-U godini koja je za nama uspešno smo realizovali brojne zadatke poput vežbi i gađanja sa vrlodobrim i odličnim ocenama, četa i vod za zaštitu snaga bili su angažovani u misiji UNIFIL u Libanu, dok je inžinjerija Treće brigade pružila pomoć Nišu, Prokuplju i Kuršumliji – rekao je general Grbić, naglašavajući da su odlični rezultati plod stabilnog komandovanja, vrlodobre obučenosti, visokog profesionalizma i maksimalnog angažovanja svakog pojedinca brigade.

Povodom dana Treće brigade nagrađeni su i pohvaljeni istaknuti pripadnici tog vojnog kolektiva, dok je vredno priznanje za najbolju jedinicu brigade pripalo artiljerijsko-raketnoj bateriji 35. artiljerijsko-raketnog diviziona za PVD kojom komanduje kapetan Milan Veljković, pošto je ova baterija bila najbolja u Vojsci Srbije na gađanju artiljerijsko-raketnih jedinica za protivvazdušna dejstva.

Komandant Kopnene vojske general-major Milosav Simović je u svom govoru odao priznanje dosadašnjem komandantu Treće brigade brigadnom generalu Predragu Grbiću na uspešnom dvogodišnjem komandovanju brigadom i naglasio da je general Grbić trupni oficir koji je prošao sve dužnosti od komandira voda do komandanta brigade, uključujući i operativno-štabne dužnosti na operativnom nivou.

-Čestitam generalu Grbiću na uspešnom komandovanju Trećom brigadom i zahvaljujem mu se na želji, radu i trudu da ova jedinica uspešno izvrši sve zadatke i bude na putu struke, rodoljublja, patriotizma i gvozdenog puka – naglasio je general Simović, dok je novom komandantu pukovniku Slađanu Stamenkoviću poželeo da sve zadatke uspešno izvrši na dobrobit Treće brigade, Kopnene vojske, Vojske Srbije i naše otadžbine Srbije.

Brigadni general Predrag Grbić i pukovnik Slađan Stamenković su izvršili primopredaju dužnosti komandanta Treće brigade, a tom prilikom je general Grbić podvukao da mu je bila čast da radi sa pripadnicima Treće brigade, dok je pukovnik Slađan Stamenković istakao da je svestan odgovornosti i obaveza koje ga očekuju i da će učiniti sve da operativne sposobnosti jedinice jačaju“.

U okviru obeležavanja Dana Treće brigade organizovan je i taktičko-tehnički zbor koji su obišli brojni građani i učenici osnovnih i srednjih škola, dok je Vojni folklorni nasambl „Šajkača“ izveo atraktivan program.

Preuzeto sa portala: Južna Srbija Info

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE