Почетна / Вести / Инспекцијске службе поднеле извештаје о раду за друго тромесечје

  • Уредник
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • inspekcije - инспекције -

У просторијама Пиротског управног округа представљен је рад инспекцијских служби за друго тромесечје ове године.

Начелница Округа Драгана Тончић, рекла  је да су сви инспектори спроводили редовне активности у оквиру својих надлежности и истакла  добру међусобну сарадњу инспекцијских служби, али и њихову сарадњу са осталим државним органима.

Потом је начелница Тончић поднела извештаје ветеринарске инспекцијеинспекције заштите животне срединеводне инспекције, пољопривредне инспекције, шумарске и туристичке инспекције. Према њеним речима Ветеринарска инспекција у периоду од  априла до јуна појачано контролисала месаре и зелене пијаце. У том периоду контрола  је обављена у 360 објеката, донета су 132 решења и поднето 36 прјава судији за прекршаје. Пољопривредна инспекција обавила је 89 контрола, донето је 6 решења и једна кривична пријава

У прва три месеца санитарна инспекција обавила је 416 прегледа, којом приликом је контролисан промет козметичких производа, објекти брзе хране, посластичаре, кухиње предшколских и школских објеката, Опште болнице. Контролисани су и хотели и мотели, рекла је Лепосава Вељковић, начелница Санитарне инспекције.

Слободан Тодоровић, начелник Тржишне инспекције истакао је да је у области контроле промета свих врста робе код регистрованих субјеката, у прва три месеца године посебна пажња посвећена контроли заштите права интелектуалне својине и промета дувана, а после дужег времена контролисана је злоупотреба гаранција, промет злата и производа од злата, као и рад привремено одјављених привредних субјеката.

Александар Поповић, начелник Инспекције рада истакао је као добар податак, да у првих шест месеци није регистрована ниједна повреда на раду са смртним исходом, али ни нека озбиљнија повреда. Због почетка градјевинске сезоне више су контролисана градилишта посебно дуж Коридора 10. Када је у питању рад на црно, у овом периоду затечена су 63 која су радила на црно. После надзора са 57 лица су закључени уговори о раду.

Драгана Тончић, начелница Пиротског управног округа

Лепосава Вељковић, начелница Санитарне инспекције

Слободан Тодоровић, начелник Тржишне инспекције

Александар Поповић, начелник Инспекције рада

Вест преузета са портала Плус Онлајн

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE