Početna / Vesti / Značke i zahvalnice vojnicima koji su služili dobrovoljno vojni rok sa oružjem

  • Urednik
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • načelnik - Pirot - Dragana Tončić - načelnik - Pirot - Pirotski upravni okrug -

Danas je u sali Doma kulture u organizaciji Vojske Srbije, Pirotskog okruga, Grada Pirota, opština Babušnica, Dimitrovgrad i Bela Palanka priređena svečana dodela znački i priznanja svima koji su dobrovoljno služili vojni rok pod oružjem, a žive na teritoriji Pirotskog okruga. Značke je dobilo 32 vojnika, među kojima je bilo i nekoliko pripadnica lepšeg pola. Svečanosti su prisustvovali načelnica Pirotskog upravnog okruga Dragana Tončić, zamenik gradonačelnika Pirota Vidojko Panajotović, kao i predstavnici ostalih opština Pirotskog okruga.

Pukovnik Nenad Marković, načelnik Regionalnog centra Ministarstva odbrane kazao je u svom obraćanju da je područje Pirotskog okruga karakterističnom po velikom odzivu, a reč je o generacijama koje su u periodu od 2011. do 2015. godine uspešno odslužili vojni rok, uspešno savladali sve što je bilo predviđeno i stekli sertifikat koji će im omogućiti da konkurišu na konkurse Ministarstva odbrane i da zasnuju radni odnosu u Ministarstvu odbrane Republike Srbije-kazao je pukovnik Marković.

On je dodao da su generacije koje su odslužile vojni rok sa teritorije Pirotskog okruga daju značajan doprinos broju prijavljenih kandidata.

Preuzeto sa portala „Pirotske Vesti“

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE