Почетна / Вести / Значке и захвалнице војницима који су служили добровољно војни рок са оружјем

  • Уредник
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • načelnik - Pirot - Драгана Тончић - начелник - Пирот - Пиротски управни округ -

Данас је у сали Дома културе у организацији Војске Србије, Пиротског округа, Града Пирота, општина Бабушница, Димитровград и Бела Паланка приређена свечана додела значки и признања свима који су добровољно служили војни рок под оружјем, а живе на територији Пиротског округа. Значке је добило 32 војника, међу којима је било и неколико припадница лепшег пола. Свечаности су присуствовали начелница Пиротског управног округа Драгана Тончић, заменик градоначелника Пирота Видојко Панајотовић, као и представници осталих општина Пиротског округа.

Пуковник Ненад Марковић, начелник Регионалног центра Министарства одбране казао је у свом обраћању да је подручје Пиротског округа карактеристичном по великом одзиву, а реч је о генерацијама које су у периоду од 2011. до 2015. године успешно одслужили војни рок, успешно савладали све што је било предвиђено и стекли сертификат који ће им омогућити да конкуришу на конкурсе Министарства одбране и да заснују радни односу у Министарству одбране Републике Србије-казао је пуковник Марковић.

Он је додао да су генерације које су одслужиле војни рок са територије Пиротског округа дају значајан допринос броју пријављених кандидата.

Преузето са портала “Пиротске Вести”

0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE