Početna / Vesti / Značke i zahvalnice vojnicima koji su služili dobrovoljno vojni rok sa oružjem

  • Urednik
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • načelnik - Pirot - Dragana Tončić - načelnik - Pirot - Pirotski upravni okrug -

Danas je u sali Doma kulture u organizaciji Vojske Srbije, Pirotskog okruga, Grada Pirota, opština Babušnica, Dimitrovgrad i Bela Palanka priređena svečana dodela znački i priznanja svima koji su dobrovoljno služili vojni rok pod oružjem, a žive na teritoriji Pirotskog okruga. Značke je dobilo 32 vojnika, među kojima je bilo i nekoliko pripadnica lepšeg pola. Svečanosti su prisustvovali načelnica Pirotskog upravnog okruga Dragana Tončić, zamenik gradonačelnika Pirota Vidojko Panajotović, kao i predstavnici ostalih opština Pirotskog okruga.

Pukovnik Nenad Marković, načelnik Regionalnog centra Ministarstva odbrane kazao je u svom obraćanju da je područje Pirotskog okruga karakterističnom po velikom odzivu, a reč je o generacijama koje su u periodu od 2011. do 2015. godine uspešno odslužili vojni rok, uspešno savladali sve što je bilo predviđeno i stekli sertifikat koji će im omogućiti da konkurišu na konkurse Ministarstva odbrane i da zasnuju radni odnosu u Ministarstvu odbrane Republike Srbije-kazao je pukovnik Marković.

On je dodao da su generacije koje su odslužile vojni rok sa teritorije Pirotskog okruga daju značajan doprinos broju prijavljenih kandidata.

Preuzeto sa portala „Pirotske Vesti“

0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE