Почетна / Вести / Обилазак радова на Коридору 10

  • Уредник
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Dragana Tončić - Koridor 10 - načelnik - Pirot - Pirotski upravni okrug - Zorana Mihajlović - Драгана Тончић - Зорана Михајловић - начелник - Пирот - Пиротски управни округ -

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и потпредседница у Влади Републике Србије, проф. др Зорана Михајловић, обишла је данас заједно са директорима „Коридора“ и „Путева Србије“, начелницама Нишавског и Пиротског округа и градоначелницима Ниша и Пирота радове на изградњи Коридора 10, деоници од Банцарева до Црвене Реке.

На овој деоници  данас се започело са асфалтирањем овог дела ауто-пута. Директор Коридора је изјавио да се завршетак овог крака очекује до краја године и да је у овом тренутку степен завршености послова преко 60 посто.

Госпођа Михајловић је истакла да ће се овом деоницом спојити источна Србија са суседном Републиком Бугарском  и аутопутем који повезује запад, а тиме и повећати број аутомобила у транзиту, по процени, за две трећине у односу на 2014. годину. Изузетно битна ствар за завршетак ауто пута је пре свега безбедност, јер ће се смањити број саобраћајних несрећа кроз Сићевачку клисуру за најмање 20 посто, и то оних са смртним исходом. Време путовања путника и робе се знатно скраћује што је још једна од предности ове деонице. Аутопут омогућава и приступ новим инвестицијама и страним и домаћим инвеститорима боље услове за нова улагања. Овим се разбија догма, што јужније, то тужније и показује спремност Владе да улаже и у овај део  Србије.

 

0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE