Početna / Vesti / Sajam grnčarstva u Poljskoj Ržani

  • Urednik
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Dragana Tončić - načelnik - Pirotski upravni okrug - Dragana Tončić - načelnik - Pirot - Pirotski upravni okrug - Poljska Ržana - Sajam grnčarije -

U organizaciji MZ Poljska Ržana, danas je održan treći po redu Sajam grnčarstva. Izuzetno stari zanat koji se još od davnina održao u našem kraju, danas je bio i prezentovan kroz sajamsku postavku u selu Poljska Ržana, 4km od Pirota.

Izuzetno dobra organizacija organizatora manifestacije je pored velikog broja izlagača i posetioca, dovela i mini-likovnu koloniju sa četiri umetnika koji su slikali u dvorištu Doma kulture na platnima, a selu i meštanima poklonili veliki mural na samoj zgradi Doma koji će ostati kao trajno dobro i uspomena na treći Sajam grnčarstva. Ovu manifestaciju upotpunila je i đačka radionica, sa decom u narodnim nošnjama našeg kraja.

Sajam je otvorio gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, a na sajmu su bili prisutni i načelnica Pirotskog upravnog okruga Dragana Tončić, poverenik gradskog odbora SNS-a Milan Jovanović, pomoćnik gradonačelnika Bratislav Ćirić, kao i veliki broj funkcionera SNS-a.

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE