Почетна / Вести / Сајам грнчарства у Пољској Ржани

  • Уредник
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Dragana Tončić - načelnik - Pirotski upravni okrug - Драгана Тончић - начелник - Пирот - Пиротски управни округ - Пољска Ржана - Сајам грнчарије -

У организацији МЗ Пољска Ржана, данас је одржан трећи по реду Сајам грнчарства. Изузетно стари занат који се још од давнина одржао у нашем крају, данас је био и презентован кроз сајамску поставку у селу Пољска Ржана, 4км од Пирота.

Изузетно добра организација организатора манифестације је поред великог броја излагача и посетиоца, довела и мини-ликовну колонију са четири уметника који су сликали у дворишту Дома културе на платнима, а селу и мештанима поклонили велики мурал на самој згради Дома који ће остати као трајно добро и успомена на трећи Сајам грнчарства. Ову манифестацију употпунила је и ђачка радионица, са децом у народним ношњама нашег краја.

Сајам је отворио градоначелник Пирота, Владан Васић, а на сајму су били присутни и начелница Пиротског управног округа Драгана Тончић, повереник градског одбора СНС-а Милан Јовановић, помоћник градоначелника Братислав Ћирић, као и велики број функционера СНС-а.

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE