Почетна / Вести / Примена информационог система еЗУП

  • Уредник
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Dragana Tončić - načelnik - Pirot - Pirotski upravni okrug - Драгана Тончић - начелник - Пирот - Пиротски управни округ -

У просторијама српско – корејског информатичког приступног центра, у уторак, 29. маја 2018. одржан је радни састанак начелника управних округа са територије целе Србије и ресорног министарства. Како је Закон о електронској управи усвојен априла 2018., све јединице локалне самоуправе имале су обавезу да приступе и почну да примењују информациони систем еЗУП.  Државни секретар Министарства државне управе и локалне самоуправе, господин Зоран Касаловић је после уводног обраћања, представио информациони систем еЗУП.

Госпођа Наталија Павловић Шиниковић, помоћница министра државне управе и локалне самоуправе презентовала је стратегију реформе јавне управе, а господин Михаило Јовановић, као директор Канцеларије за информационе технологије и електронску управу је одржао краћу презентацију са податцима о тренутном стању примене еЗУП-а по локалним самоуправама.

Закључак састанка је да се апелује и анимирају оне локалне самоуправе које још увек нису на систему да се повежу са истим, а оне неактивне да се у најкраћем року активирају.

Сви начелници округа који су и онако спона министарства и локалне самоуправе узеће максимално ангажовање у решавању и превазилажењу проблема.

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE