Početna / Vesti / Primena informacionog sistema eZUP

  • Urednik
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Dragana Tončić - načelnik - Pirot - Pirotski upravni okrug - Dragana Tončić - načelnik - Pirot - Pirotski upravni okrug -

U prostorijama srpsko – korejskog informatičkog pristupnog centra, u utorak, 29. maja 2018. održan je radni sastanak načelnika upravnih okruga sa teritorije cele Srbije i resornog ministarstva. Kako je Zakon o elektronskoj upravi usvojen aprila 2018., sve jedinice lokalne samouprave imale su obavezu da pristupe i počnu da primenjuju informacioni sistem eZUP.  Državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, gospodin Zoran Kasalović je posle uvodnog obraćanja, predstavio informacioni sistem eZUP.

Gospođa Natalija Pavlović Šiniković, pomoćnica ministra državne uprave i lokalne samouprave prezentovala je strategiju reforme javne uprave, a gospodin Mihailo Jovanović, kao direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu je održao kraću prezentaciju sa podatcima o trenutnom stanju primene eZUP-a po lokalnim samoupravama.

Zaključak sastanka je da se apeluje i animiraju one lokalne samouprave koje još uvek nisu na sistemu da se povežu sa istim, a one neaktivne da se u najkraćem roku aktiviraju.

Svi načelnici okruga koji su i onako spona ministarstva i lokalne samouprave uzeće maksimalno angažovanje u rešavanju i prevazilaženju problema.

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE