Почетна / Вести / Посета конзула Републике Бугарске Пиротском округу

  • Уредник
  • 0 Views
  • 0 komentara
  • Bugarska - Pirot - Pirotski upravni okrug - Privredna komora - Бугарска - Пирот - Пиротски управни округ - Привредна комора -

У организацији Уговорне окружне привредне коморе Пирот,  данас је професор Едвин Сугарев, конзул Републике Бугарске, посетио Пиротски управни округ.  У делегацији је био и господин Георги Гајтанђијев, руководилац службе за трговонско – економске односе Амбасаде Републике Бугарске у Београду. Начелница Пиротског управног округа, Драгана Тончић укратко их је упознала са радом и организацијом самог округа, као и републичким инспекцијским службама које раде под истим кровом.

Без језичке баријере, повезани кроз заједничку историју, са сличном културом и обичајима, природно смо упућени једни на друге. Општина Димитровград која је у саставу округа је општина са већинским бугарским становништвом, о коме брину обе државе. Завршетком Коридора 10 ствара се добра основа за још бржу и бољу повезаност са Европом преко наше територије, како за грађане ове суседне земље, тако и за привреднике.

Велики број одобрених и реализованих пројеката у прекограничној сарадњи је такође показатељ бирања добрих партнера са обе стране. Све већи број привредника долази и улаже у Слободну зону Пирот која послује у режиму слободних зона и налази се у самом  светском врху.

Отворена је иницијатива да се у наредном периоду организује посета министарства туризма нашем округу како би се наш потенцијал приближио Бугарима.

Print Friendly, PDF & Email
0 komentara
Ostavite komentar

NAŠI GRADOVI I OPŠTINE